Unes 500 persones van tallar ahir la N-340 a l'altura de l'Arboç (Baix Penedès) per reclamar que l'autopista AP-7 sigui gratuïta per a tots els vehicles en els trams més col·lapsats de la citada N-340, a la qual van assistir alcaldes de diverses localitats de la zona que recolzen aquesta reivindicació. L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, va informar ahir que es demana la gratuïtat de l'autopista perquè "no hem tingut cap resposta del Ministeri de Foment sobre la situació de col·lapse que viu la N-340" al seu pas per les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès. Els transportistes defensen la posició dels alcaldes i consideren que la solució més ràpida i que té més consens social és la gratuïtat de l'autopista.

Tot i que que els participants en la manifestació van reivindicar la gratuïtat de l'autopista en els trams més col·lapsats de la N-340 al seu pas per les poblacions, no van descartar seguir reclamant la construcció d'una autovia a la zona.

Diversos alcaldes d'aquesta àrea de Tarragona, que van participar en la protesta d'ahir, van anunciar que es reunirien la setmana que ve amb les associacions de transportistes per consensuar més accions de protesta, i no es descarten nous talls de carreteres. El tall de la N-340 d'ahir es va iniciar al migdia i es va prolongar més d'una hora entre dues rotondes d'aquesta via, a l'altura de l'Arboç, que és l'únic tram de la N-340 que transcorre per un nucli urbà i el parteix en dos.

A més de la sinistralitat que registra aquesta via, amb múltiples accidents, els manifestants van denunciar el perill que suposa per als veïns, l'alta densitat de trànsit així com la contaminació de l'aire i del soroll que suposa.