Un jutjat de L'Hospitalet de Llobregat ha imputat la número 3 del PSC a les llistes pel Congrés de Diputats, Mercè Perea, per un intent de frau en l'impost de donacions. En concret, ella i dues persones més estan imputades i hauran de declarar per cinc delictes: societari, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil i privat i simulació de relació laboral per gaudir de beneficis fiscals. El procediment judicial va començar a partir d'una inspecció de l'Agència Tributària de Catalunya en intentar beneficiar-se d'una bonificació del 95% de l'impost de donacions.

Segons ha publicat el 'Directe.cat', Perea i dues persones més estan citades a declarar al jutjat. Perea és segona tinent d'alcalde de Seguretat, Convivència i Civisme i previsiblement serà diputada al Congrés, ja que va de número 3 a les llistes del PSC per Barcelona per a les properes eleccions generals del 20 de desembre.

Fonts del PSC han confirmat a l'ACN que Perea està imputada per un assumpte relacionat amb un litigi familiar sobre una herència, que en cap cas té a veure amb la seva gestió pública o dins del partit.