El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va lamentar el "despropòsit" i la "irracionalitat" de dependre d'una CUP que, pels seus postulats, "no forma part d'Occident", i per això va instar el president català en funcions, Artur Mas, a "anar-se'n a casa" i convocar noves eleccions.

Després que la formació antisistema es reafirmés novament diumenge, en el seu debat intern, en el "no" a la investidura del candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, a la presidència, Fernández Díaz va considerar que "el que convé és deixar enrere la rauxa i tornar al seny".

"Qui ha liderat aquest arravatament és Mas i, pel bé dels catalans, el que convé és que s'obri una nova etapa", va explicar el ministre d'Interior i candidat del PP a les eleccions del 20 de desembre.

Per això, va assegurar que "el més adequat" i "el millor que podria fer" Mas, "per dignitat política", és "anar-se'n a casa, convocar noves eleccions i que s'obrís un nou escenari en què s'abandonés el despropòsit en el qual estem instal·lats, es torni al seny, a la normalitat institucional i la seguretat jurídica".

I és que Fernández Díaz no creu que hi hagi ara una "majoria alternativa" a l'actual Parlament, a més de considerar "tràgic" que la governabilitat de Catalunya "estigui en mans d'un partit que es defineix com a antieuro, antisistema, anticapitalisme, anti-OTAN i anti-UE. És l'èxit que ha aconseguit Mas".

"Sincerament -va assenyalar-, plantejar-se remotament que el futur de Catalunya pugui dependre d'un partit com la CUP és estar instal·lats absolutament en la irracionalitat, perquè és un partit que, pels postulats que defensa, no forma part d'Occident i la Unió Europea i els principis i valors que conformen la comunitat occidental". Segons el seu parer, els catalans "no mereixen" que Mas i Oriol Junqueras (ERC) estiguin "portant Catalunya per aquest camí i la deixin en mà d'un partit d'aquestes característiques, que no pertany a la comunitat occidental des del punt de vista dels valors i principis que defensa i el seu model de convivència", va recalcar. Per al cap de llista del PP Català a les eleccions generals, "es pot tenir el cap molt alt" i "idees grans", però cal "pensar amb els peus a la terra, sobretot si aspires a governar".

D'una altra banda, va lamentar que el PSOE va equiparar el PP i l'independentisme en apuntar la causa del problema a Catalunya, cosa que "ja defineix" els socialistes. "S'ho hauria de fer mirar si posa al mateix nivell els partits independentistes i el PP, són una cosa radicalment diferent. Demostraria per part del PSOE una falta de grandesa política, a més de ser una mentida i una ofensa molt gran al constitucionalisme espanyol", va sentenciar.