La jove de 24 anys detinguda dissabte a Granollers (Vallès Oriental) per la seva relació amb una xarxa de captació i enviament de persones per a la seva incorporació a l'organització terrorista Daesh havia intentat viatjar a Síria amb anterioritat, però la detenció d'una altra jove li va impedir realitzar aquest viatge. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va confirmar ahir que les tres persones detingudes, dos homes arrestats a Barcelona i la jove natural de Granollers, van ser traslladats a Madrid, en concret a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, i que demà, 1 de desembre, passaran a disposició del jutjat número 6 de l'Audiència Nacional que porta el cas.

Fernández Díaz va explicar també que la jove detinguda, que en aquesta ocasió tenia preparada la maleta per viatjar a l'Afganistan, havia intentat viatjar a Síria amb anterioritat, encara que llavors la detenció d'una altra dona va frustrar el seu viatge. La dona havia experimentat un procés de radicalització que l'havia portat a compartir completament l'estratègia dels grups terroristes extremistes.

El responsable d'Interior va indicar que no podia facilitar més detalls sobre aquest assumpte, que es troba sota secret de sumari, raó per la qual tampoc va poder informar sobre la situació de les quatre persones interrogades per la Guàrdia Civil en el marc d'aquesta operació.

Jorge Fernández Díaz, en el transcurs d'un acte per presentar la candidatura del PP per Barcelona per a les eleccions generals, va assenyalar també que seran les autoritats judicials les que decideixin en els pròxims dies el que convé fer amb relació a aquestes quatre persones.

Els altres dos detinguts en un pis del carrer Marina de Barcelona van néixer a Tànger (Marroc) fa 32 i 42 anys, i vivien a Barcelona des de ?l'any 2013. Els dos homes residien en un mateix domicili de Barcelona des del qual es dedicaven presumptament, a través de diferents plataformes virtuals i xarxes socials, a difondre l'ideari extremista del Daesh i a captar adeptes per enviar-los a zones de conflicte.

Al llarg de 2015, es forces de seguretat espanyoles han detingut 68 persones per la seva presumpta vinculació amb xarxes gihadistes, segons fonts del ministeri de l'Interior. La de dissabte va ser la segona operació contra el terrorisme gihadista a Espanya des dels atemptats de París del 13 de novembre, en els quals van morir 130 persones.