Sotregada electoral la que pronostica una enquesta de La Vanguardia, segons la qual ERC guanyaria unes noves eleccions al mes de març i CDC cauria fins a la tercera posició, per darrere de Ciutadans. Segons el rotatiu, ERC trauria entre 32 i 34 diputats seguida per Ciutadans (27-29). CDC cauria fins a la tercera posició (24-25) El PSC guanyaria un escó (17-18), mentre que PP (10-12) i CSQP (10-12) anirien a la baixa. La CUP no patiria desgast pel #pressingCUP i es quedaria igual, amb 10 escons.

Segons aquesta mateixa enquesta la meitat dels catalans aposten per noves eleccions al març per desbloquejar la investidura del president. Una preferència que es àmpliament majoritària (82%) en el cas dels votants de Ciutadans.

Pel que fa al suport a la moció per l'inici del procés aprovada per JxSí i la CUP, l'enquesta del rotatiu barceloní indica que el 60% dels enquestats la rebutgen i que la meitat creu que canvis en la Constitució Espanyola podrien satisfer les demandes del país. En clau optimista, la meitat dels enquestats creu que encara hi ha marge per al diàleg entre Estat i Generalitat.