Uns 150 activistes de moviments socials procedents de l'esquerra han signat un manifest per donar "suport a la posició i reflexió política" de la CUP en el debat sobre la investidura. El manifest, titulat 'Per un gir a l'esquerra', i que té com a primer signant Teresa Forcades, es mostra contrari a la investidura d'Artur Mas perquè "representa el model social vigent" i reivindica un "gir a l'esquerra en les polítiques socials i econòmiques", una "regeneració política que elimini de soca-rel" la corrupció. El manifest, que s'ha fet públic abans que la CUP concreti la seva posició sobre la investidura, reclama investir un president que reflecteixi la "triple voluntat de canvi: llibertat política, justícia social i radicalitat democràtica".

Els signants comparteixen la "crítica a les polítiques econòmiques aplicades pel govern de CiU encapçalat per Artur Mas", així com el fet de considerar que cal una "regeneració política de fons" al capdavant de la Generalitat que "deixi enrere definitivament qualsevol proximitat amb el cicle viscut els darrers anys", en particular amb les "pitjors retallades antisocials, la corrupció que ha caracteritzat el règim i les causes obertes contra CDC i la gestió del procés confonent país i partit, reduint-ho tot a una sola persona". El manifest També critica durament un Estat Espanyol "demofòbic i decididament agressiu" amb els drets socials, nacionals i democràtics.

El manifest demana dir "prou" a unes polítiques socials que "condemnen de forma tràgica i dramàtica milers de persones a una vida precària, trista i angoixada".

Els signants demanen una "regeneració política que elimini de soca-rel qualsevol vestigi de corrupció" i exigeixen que l'"obertura del nou temps polític social que el nostre poble necessita giri cap a l'esquerra" i que també es tradueixi en "la presidència de la Generalitat, en el debat entre passat i futur", amb la investidura d'un president que "reflecteixi aquesta triple voluntat de canvi: llibertat política, justícia social i radicalitat democràtica".