El diputat de Junts pel Sí Raül Romeva, la portaveu del grup i secretària general d'ERC, Marta Rovira, i el coordinador nacional de CDC, Josep Rull, van signar un article publicat al web de JxSí on defensen que l'oferta d'estructura de Govern que van fer arribar a la CUP "no és de ningú perquè és la síntesi" de totes les propostes.

"Ningú hi perd i tothom hi guanya molt", van afirmar. Els tres membres de JxSí també van mantenir que res no "està aturat" ni en les negociacions amb la CUP ni en la preparació dels objectius que pretenen assolir. Però sí van voler alertar que sense "un Govern estable" i "fort", la consecució de les fites "és més difícilÇ. A més, van avisar també que la "paciència" de la ciutadania no és "infinita" i per això asseguren que hi ha pressa.

L'article porta per títol Totes les ànimes de Teseu i compara la situació política actual amb la llegenda clàssica, atribuint a JxSí i la CUP el paper de Tesseu, als ciutadans independentistes el d'Ariadna, i a l'Estat el del minotaure amb les seves "envestides". A més d'explicar de nou la proposta que, a partir de la que va fer Artur Mas al debat d'investidura, s'ha posat sobre la taula de la CUP en els darrers dies, els tres polítics van defensar que és la millor fórmula.