El diputat de la CUP Benet Salellas s'ha preguntat si té sentit mantenir el 'no' a la investidura de Mas per "coherència estricta" si la gent no entén aquesta posició. En una entrevista a ariet.cat, ha afegit que es pot fer una cosa "políticament impecable i coherent" però que si no l'entén ningú, des d'una perspectiva política "no serveix". D'altra banda, Salellas ha retret a ERC que no tingui un paper actiu en les negociacions per interès partidista i que s'hagi "acotxat" davant CDC, així mateix ha lamentat que la CUP està "sola i pressionada". I ha assenyalat la manca de suport explícit de sectors socials que veuen amb bons ulls no investir Mas.

Salellas ha afirmat que no creu que es torni a plantejar la investidura de Mas però ha afegit que si arriba un moment que les negociacions s'esgoten i no s'arriba a cap acord, el partit se sotmetrà a la militància per decidir què fa. "Això crec, però, que no ha de tenir cap problema, ser democràtics i assemblearis està dins dels nostres principis", ha afegit.

El diputat de la CUP i membre de les negociacions amb Junts pel Sí, ha defensat que no es pot exigir a la CUP que actuï en una posició binària "d'herois o traïdors" i ha considerat que seria "molt injust" que es considerés que no ha estat prou valenta si en una hipòtesi de futur la militància de la CUP decidís fer un vot de confiança al procés i donar dos vots per desencallar la investidura. Si es produeix aquest escenari, Salellas creu que "segurament voldrà dir que nosaltres hem adoptat les negociacions amb una correlació de forces que no era l'encertada".

En aquest context ha expressat els seus dubtes sobre si la CUP ha de mantenir la seva posició i s'ha mostrat "molt preocupat" per si el partit fa coses que la gent no entén. "Tu pots fer una cosa políticament impecable i coherent però si no l'entén ningú, des d 'una perspectiva política no serveix. Si tot el discurs que estem fent i dient que no a la investidura de Mas, la gent no l'entén, té sentit continuar amb aquesta postura per coherència estricta? Jo ara mateix dubto i també m'ho pregunto", ha admès.

De fet, Salellas ha lamentat que no hi hagi un recolzament explícit del sector social que veu amb bons ulls no investir Mas. El diputat ha revelat que el president de la Generalitat va dir a la CUP: "Aquest és un pols entre la meva gent i la vostra gent i aquest pols el guanyarà la meva gent". Davant d'aquesta afirmació, Salellas es pregunta on està la gent de la CUP i ha afegit que el 'no' a investir Mas no hauria de ser una cosa només de la CUP sinó un "posicionament ampli de l'esquerra (institucional i no) que assumís d'una manera clara un 'no rotund'". "Ara mateix estem sols i pressionats", ha conclòs Salellas, que també s'ha referit a la pressió de l'ANC qui, segons el diputat de la CUP, dóna suport a Mas com a punta de llança de l'independentisme.

El diputat cupaire també s'ha mostrat molt crític amb el paper que ERC està jugant en les negociacions. Atribueix l'actitud dels republicans al fet que posen per davant els interessos de partit que els de país i considera que la seva intenció és no mullar-se en les negociacions per no prendre mal. "Pensen que si no es posicionen, qui pagarà els plats trencats serà CDC i la CUP", ha afegit. De fet, segons Salellas, ERC no ha volgut generar una diversitat de propostes dins de la coalició Junts pel Sí i s'ha "acotxat" en el discurs de CDC. Ho atribueix en part a la por que CDC baixi del tren del procés, una "dinàmica perversa" que fa que tothom es doblegui davant la voluntat de Convergència, segons Salellas.

Fins i tot, ha qualificat l'actitud d'ERC com una "gran decepció personal" i ha lamentat la "posició inexistent" en les negociacions i que hagi tancat files amb Mas.