La dirigent de C's Inés Arrimadas va reclamar ahir al president Artur Mas que recuperi el seny per negociar millor el Fons de Liquiditat Autonòmica -FLA-, mentre que el líder del PSC, Miquel Iceta, va reclamar als dos governs que pensin en les persones afectades pels deutes de la Generalitat.

En declaracions als mitjans de comunicació, Arrimadas va retreure al president de la Generalitat en funcions que en lloc de «tornar al seny» per estar «en millor disposició de negociar les condicions per rebre el FLA», Mas faci «tot al contrari».

També li va advertir que donar explicacions sobre el destí dels recursos de FLA no és «un atac ni una condició lleonina».

De la seva banda, Iceta va lamentar que els catalans siguin «ostatges» de dos governs, el central i el català, que «no són capaços de treballar junts» i els ha demanat que «es deixin d'històries» i pensin «en les persones que pateixen retards en el pagament» del que els deu la Generalitat.

Arrimadas i Iceta van er aquestes declaracions als periodistes després de participar a la plaça de Sant Jaume a l'acte institucional convocat amb motiu del Dia internacional contra la violència masclista, al qual van acudir representants d'altres formacions, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la vicepresidenta del Govern en funcions, Neus Munté.

Homs carrega contra C's i PSC

Per la seva banda, el cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions del 20D, Francesc Homs, considera que és l'estat espanyol qui es salta les lleis amb Catalunya, per exemple, no complint la llei d'estabilitat pressupostària. Responia així al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va dir que l'agressió institucional és la declaració d'independència aprovada pel Parlament i no pas els nou controls del FLA que denunciava el president del Govern, Artur Mas.

Homs va retreure al PSC i C's que «es posin de perfil» davant la «politiqueria de baixa qualitat» del PP i va lamentar que sembla que, els primers «per omissió» i el PP «per acció», «ja els va bé» que les finances públiques de Catalunya estiguin «malmeses».

Per altra banda, Homs va reclamar que el govern espanyol doni explicacions al Congrés sobre la política antiterrorista que s'està duent i es durà a terme perquè hi ha la sensació que «no expliquen tot el que saben».

Homs va respondre a Fernández Díaz que les seves declaracions han estat «molt poc encertades» ja que «quan tu et saltes les lleis, que és el que està fent el govern espanyol saltant-se per exemple la llei d'estabilitat pressupostària, estàs cometent una agressió institucional».

La declaració de sobirania, va seguir Homs, és una declaració de voluntat política aprovada pel Parlament de Catalunya que expressa allò que el poble ha votat. «Per tant aquí ningú s'ha saltat cap llei, però a Madrid sí», va dir.

Homs va lamentar la «politiqueria de baixa qualitat dels senyors del PP» i el comportament d'altres, com C's i PSC, «que s'hi posen de perfil».