El comissari del Cos Nacional de Policia, José Villarejo, hauria ofert impunitat a la família Pujol a canvi de desmarcar-se del sobiranisme i de proporcionar «porqueria» contra Esquerra Republicana. Així almenys és com ho va declarar al jutge Josep Pujol Ferrusola, tercer fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Segons publicava ahir el diari El País, Villarejo s'hauria reunit amb Josep Pujol el frebrer del 2014 per avisar-los aprofitant la investigació oberta per l'Audiència Nacional contra el seu germà Jordi.

Segons el tercer dels Pujols, Villarejo li hauria dit: «hem d'aturar aquesta bogeria -referint-se al procés sobiranista-. Ens heu de donar porqueria d'Esquerra Republicana. Ho esteu posant en perill tot», i va alertar a Pujol que coneixia tots els seus negocis amb Indra.

En la seva declaració Josep Pujol també relata com Villarejo, que va ser condecorat fa dos anys, li hauria dit: «se que estàs vinculat amb els països de l'Est per muntar un exèrcit català», un fet que va provocar la riallada de Pujol, que dóna veracitat al seu testimoni per la seva costum d'anotar-ho tot.

El ministre diu que menteix

Sobre la informació sorgida a El País respecte la relació entre Pujol i Villarejo i la proposta que, segons el fill de l'expresident, li hauria fet el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz va assenyalar que «tothom qui declara com a imputat té dret a mentir».

«Té dret a defensar-se i fins i tot a no dir la veritat. No tinc res contra Josep Pujol, però no tinc per què donar-li veracitat al que afirma. Per respecte a l'autoritat judicial, no tinc res a dir», va sentenciar.