El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que va negar que el Govern agredeixi a la Generalitat de Catalunya, ha dit al president en funcions, Artur Mas, que li agradi o no, «a Espanya és il·legal» destinar diners del FLA a la independència.

En roda de premsa per presentar les dades de recaptació i execució pressupostària de les administracions públiques, Montoro es va referir així a les noves condicions imposades a Catalunya per accedir al FLA i a la condicionalitat de no usar els 3.038 milions del FLA en despeses independentistes perquè el Govern pugui fer ja el desemborsament.

Va subratllar que no es tracta d'una «agressió» sinó de «transparència» i «prioritat», va assenyalar que «hi ha qui li agrada fer política sempre a través del victimisme» perquè «aquesta és la seva especialitat», en referència al Govern del president en funcions Artur Mas, mentre que altres com el Govern, fan política «pagant factures».

La líder de Ciutadans -C's- a Catalunya, Inés Arrimadas, va acusar el president en funcions, Artur Mas, d'estar incapacitat per negociar «amb ningú» i va criticar el seu «victimisme» perquè considera que les noves condicions del Fons de Liquiditat Autonòmic -FLA- «no són un atac».

Per la seva banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que en el debat sobre l'accés al Fons de Liquiditat Autonòmic «els catalans són avui ostatges de l'hostilitat» dels governs central i català, encara que creu que el president Artur Mas no pot queixar-se després de la «declaració de ruptura» que va aprovar.

CUP critica la falta de queixes

Al mateix temps, el portaveu de la CUP al Parlament, Albert Botran, va recriminar aquest dimarts als partits no independentistes el seu silenci davant l'atac del PP contra l'autogovern català, de formacions que sí que defensen que Catalunya tingui el seu propi autogovern. I En Comú Podem també va recriminar a l'Estat que «faci política» amb el control del FLA «incomplint» les funcions que té atorgades.