El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions del 20 de desembre, Francesc Homs, va reconèixer no voler una CUP «dèbil» o «dividida» davant les tensions internes que estan sorgint en aquesta formació en el marc de la negociació amb Junts Pel Sí per formar govern.

«Desitjo que tots els que estan a favor de la independència de Catalunya estiguin ben forts des de la seva identitat política», va assenyalar Homs, qui va recordar que els «veritables enemics» són les forces polítiques espanyoles «que no volen que res canviï» i que «asfixien» Catalunya.

Són precisament aquests últims, va dir Homs, els que vol «dèbils» i «dividits». Ara bé, sí que va retreure a la CUP haver «vetat» Mas per aconseguir «un grapat de vots» durant la campanya. Ara, va afegir Homs, són ells els que han de saber trobar la manera de sortir d'aquest «atzucac». Homs va dir aquestes paraules en una visita a Juià. El candidat es va referir a les tensions que la CUP està vivint aquests dies en el marc de les negociacions amb Junts Pel Sí per aconseguir formar govern. El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions del 20 de desembre, va declarar que aquesta formació no és el seu «adversari».