El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s'ha mostrat avui d'acord amb l'anunci de la refundació de CDC anunciat pel president català, Artur Mas, una mesura que segons el parer de Vila ha de servir per superar un moment "agònic".

"Un cop més, el president sintonitza perfectament amb un estat d'ànim del país, que vol viure un moment fundacional i renovar tota una sèrie d'instruments que són pràcticament obsolets", ha assenyalat Vila durant una visita a Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

El responsable de Territori i Sostenibilitat i dirigent de l'ala moderada de CDC ha explicat que, actualment, al costat dels posicionaments electorals entre esquerra, dreta i el de clau sobiranista, n'hi ha un altre que es vincula "al nou i el vell".

"El president se n'ha adonat i vol liderar un projecte rigorosament nou per tornar a tenir l'espai polític de centre que aglutini moltes sensibilitats", ha assenyalat Santi Vila, que considera que es tornarà així "a allò que havia estat Convergència en el seu bon moment", enfront de l'actual, que qualifica d'"agònic", per això cal "pensar en el futur".

Sobre el seu paper en aquest partit refundat, Vila ha explicat que el que s'ha explicat per ara li sona "molt bé" i que se sent com centenars de milers de ciutadans que volen "participar en la gestació d'aquest nou projecte".

El conseller entén que el moment és "agònic" perquè, entre d'altres coses, "gran part de la ciutadania a Catalunya considera que l'ordenament constitucional està esgotat i que la credibilitat i solvència d'algunes de les institucions que han permès arribar fins avui estan, sinó esgotades, pràcticament esgotades o molt obsoletes".

"En el terreny de la política hi ha tota una generació que demana ser rellevada i alguns surten amb honor i altres per força com els va passar a les alcaldesses de Madrid i València", ha afegit el conseller.

Vila ha lamentat també les condicions imposades a Catalunya per accedir al Fons de Liquiditat Autonòmica i que "un país que fa l'esforç que fa es vegi en aquesta situació extrema", que atribueix en bona mesura a "causes polítiques".

Finalment, Vila s'ha referit a les negociacions amb la CUP per a la investidura d'Artur Mas i ha desitjat que Catalunya tingui "ràpidament un president ben apoderat amb capacitat de tirar endavant aquest procés tan complicat, i que només una persona com ell pot fer".