El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, va expressar ahir la seva preocupació pel degoteig d'empreses que abandonen Catalunya, que té "un problema molt gran", ja que s'ha convertit, segons el seu parer, "en abanderada a Europa de la inseguretat jurídica".

Després de la reunió del comitè de govern del partit, Espadaler va retreure al govern català que no el preocupi que algunes empreses hagin anunciat en els últims dies la seva intenció de traslladar les seves seus a Madrid o a altres llocs fora de Catalunya. Espadaler va atribuïr la deslocalització a la inestabilitat política que viu Catalunya i va culpar el govern català de llançar "explícitament una invitació a les empreses perquè marxin".

Unió Democràtica de Catalunya va plantejar paral·lelament incloure una disposició en la Constitució que garanteixi un pacte fiscal per a Catalunya i que respecti la seva diversitat cultural, lingüística i educativa, lluny del rupturisme de JxS i la CUP i de l'immobilisme del PP i C's. Espadaler va posicionar al partit lluny d'aquells que "formen part del problema", erigint la seva formació com "part de la solució".