El líder de C's, Albert Rivera, va assegurar que la dissolució de CDC i la seva substitució per una nova formació "es veia venir" per la "descomposició" del partit fruit de la seva "fugida endavant en la qüestió separatista i per la corrupció".

"Jo crec que ha acabat com Unió Mallorquina: en dissolució per banda organitzada, que diria la UDEF", va sentenciar abans de recordar que aquest cos policial va advertir que la família Pujol s'havia comportat com una "banda criminal organitzada". Segons Rivera, "per moltes sigles noves que s'inventi" Artur Mas, "no taparà la corrupció ni els 2.500 milions d'euros que suposadament han robat els Pujol, ni les imputacions a tota la seva cúpula ni als tresorers, ni taparà els sis processos judicials oberts contra CDC nio les 15 seus embargades".

Mas "ja pot buscar moltes lletres i molt grans per a aquestes noves sigles si el que pretenen és tapar tota la porqueria de molts anys a CDC", va sentenciar. Rivera va fer aquestes manifestacions des de Madrid després de presidir l'executiva de C's en una roda de premsa on ha assegurat que la "dissolució" de CDC es produeix "per corrupció i abandó de la posició ideològica tradicional que defensava el catalanisme polític dins de l'àmbit democràtic i constitucional, canviant-lo ara per un altre fora de la llei, de l'àmbit constitucional i de la democràcia".

"Tornar a dialogar"

La candidata del PSC a les eleccions estatals, Carme Chacón, va certificar la "defunció" de CDC i va afegir que "l'ombra de la corrupció", "radicalització del partit i posar Catalunya fora de la llei i parlar obertament de desacatar les sentències" han estat algunes de les causes. La socialista va ferconstar que primer es va produir la "defunció" de CiU i ara la de CDC i ha dit que el que la gent espera és una "rectificació" apostant per un partit que sigui capaç "de tornar a dialogar, negociar i acordar". Per la seva banda, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va considerar que Artur Mas "s'avergonyeix ja de les seves sigles" però "probablement les seves sigles també s'avergonyeixin de Mas, perquè ha estat còmplice de les trames suposades de corrupció i sobretot de la fallida de serveis bàsics a Catalunya".

En roda de premsa després de la reunió del Comitè de Direcció del PP, presidit pel president del Govern, Mariano Rajoy, Casado es va referir d'aquesta manera a l'anunci del president en funcions de la Generalitat que l'any vinent Convergència es presentarà sota un nou nom.