El secretari general del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Albert Carreras, va recomanar als farmacèutics catalans, als quals la Generalitat deu més de 330 milions d'euros, "que posin una espelma" per veure si poden cobrar.

En declaracions a l'emissora Rac-1, Carreras va dir que és "incapaç" de poder dir quan podran pagar als farmacèutics, que porten quatre mesos sense cobrar les factures dels medicaments, i ha retret al govern central les condicions que els posen per pagar el Fons de Liquiditat Autonòmic -FLA-.

"Cada un que posi una espelma a la seva patrona de preferència i entre tots vam aixecar un clam, perquè és una discriminació humiliant, injusta", va declarar Carreras, que va assegurar: "Dijous o divendres al matí li hagués dit que estàvem a l'espera de l'ampliació del FLA (...) però ara em veig incapaç de dir res".

"Vistes totes les condicions que posen, no sabem quan podrem pagar ni què podrem pagar. Ens han posat una llista de prioritats que és pràcticament tot el pressupost de la Generalitat", es va queixar el número 2 d'Economia de la Generalitat.

Segons Carreras, aquestes condicions per pagar el FLA suposen "una aplicació inconstitucional l'article 155. Estem desolats".

"Estem parlant d'una intervenció completa i exhaustiva de les finances de la Generalitat", va recalcar i va assegurar que és "completament fals" que la Generalitat no hagi justificat 1.300 milions d'euros.

Les paraules de Mas-Colell

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ja va dir divendres passat que condicionar el funcionament del FLA al comportament polític del Govern "seria molt greu", en relació als més de 3.000 milions que ha de rebre. Segons va argumentar el conseller, "m'agradaria pensar que no he llegit bé la informació que s'ha rebut del govern espanyol perquè en cas que fos veritat s'estaria traspassant una línia que no s'hauria de traspassar", va manifestar el conseller.

Mas-Colell va dir també que la canalització del FLA "no hauria d'estar condicionada" a què la política del Govern "agradi o no al govern espanyol". Mas-Colell no "te cap dubte" que la "teatralitat" del govern espanyol a formar part d'un acte electoral.