El president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va insinuar ahir la propera desaparició de Convergència Democràtica de Cataunya (CDC) per donar pas un nou partit. La candidatura de Democràcia i Llibertat, formada per CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament, creada de cares a les eleccions del 20-D, és "la llavor d'un nou partit que es materialitzarà el 2016", va dir ahir Mas, en l'acte de presentació dels integrants de les llistes. "Per construir un país nou es requereix un partit nou", va afegir el president de Convergència, que va parlar d'una nova formació que permeti aglutinar liberals, socialcristians i socialdemòcrates "junts en un gran tronc central".

En el seu discurs, el president de la Generalitat en funcions també va fer crítiques molt dures contar el Govern del PP i va acusar les institucions espanyoles de voler deixar de banda Catalunya.

Residualitzar Catalunya

El president i líder de CDC va voler recordar també la importància de votar en les eleccions generals del 20 de desembre: "Necessitem gent a Madrid per defensar les decisions que es prenen des de Catalunya", va etzibar Mas, que va denunciar també la voluntat de l'Estat "d'escombrar i residualitzar" Catalunya.

Segons Mas, l'Estat espanyol vol acabar amb Catalunya i amb allò que representa. "És evident que hi ha una voluntat d'acabar amb el que significa Catalunya i amb el que pot significar en un futur", va insistir. Mas va assenyalar també que volen presentar-se el 20-D per defensar "la dignitat d'un poble, un país, una població, una societat i una nació". "Cal anar a Madrid amb el màxim nombre de diputats i senadors", va explicar Mas. El president en funcions va recordar que els 47 escons del Congrés corresponents a Catalunya "s'ompliran d'una manera o altra" i que "no tots defensaran el que diguin les institucions catalanes". "Defensaran el que diguin des del carrer Génova, Ferraz o el que digui Ciutadans", va alertar. Segons Mas, en el cas que la gent no votés en les pròximes eleccions generals, que se celebraran el pròxim 20 de desembre, "afebliríem les institucions catalanes, el procés sobiranista i el dret a decidir".

El líder de Convergència va voler recuperar també les crítiques que havia formulat Mariano Rajoy en la seva visita de dissabte a Barcelona, en les quals acusava CDC d'haver trencat amb la seva història. "Convergència no ha trencat res sinó que ha evolucionat", va rectificar Mas. "Rajoy només té raó en una cosa i és que CDC no és la mateixa de les darreres dècades, la llàstima és que el PP no evolucioni", va reflexionar en veu alta el president de la Generalitat en funcions. En aquest sentit, va afegir que "el PP és el de sempre i recorda els millors moments de l'Alianza Popular dels 80, filla en bona part del Movimiento Nacional", va disparar Mas, que va assegurar a més que "els tentacles" d'aquella època arriben encara molt lluny.

Finalment, el líder de CDC va assegurar que la importància de les eleccions per a la seva formació es visualitzen en la figura de Francesc Homs, "la meva mà dreta els darrers anys". "La prova que són eleccions importants és que hi va el qui ha estat el meu primer col·laborador d'aquests anys, Francesc Homs", es va referir l'actual president en funcions.