El Butlletí Oficial de l'Estat va oficialitzar ahir els "controls específics i addicionals" per a Catalunya en la transferència del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). El document detalla les condicions específiques que s'han establert per a Catalunya per garantir "la transparència, el compliment de la legalitat i que es destinin a l'activitat prevista". En aquest sentit, el BOE fixa una llista de 16 serveis socials que considera "fonamentals" per rebre els diners del FLA. Entre els quals hi ha el suport a la família, l'atenció a la immigració, a la salut i a l'educació. Per altra banda, el BOE també estableix altres serveis "prioritaris" com les remuneracions del personal de la Generalitat o la seva despesa corrent.

El BOE fixa una llista de 16 serveis socials que seran "fonamentals" a l'hora de rebre els diners del FLA. El llistat inclou el suport a la família, l'atenció a la immigració, la promoció de l'autonomia personal, l'atenció a les persones amb discapacitats, la inclusió social i la lluita contra la pobresa, l'atenció a la infància i l'adolescència, l'atenció primària i especialitzada de salut, les transferències internes per serveis de salut, l'educació general i universitària, i les beques i ajuts a l'estudi.

Per altra banda, el document publicat ahir també estableix els serveis públics que considera "prioritaris" i que són les remuneracions del personal de la Generalitat de Catalunya, la seva despesa corrent, els interessos financers i les transferències a les entitats locals.