El president del Govern central, Mariano Rajoy, va llançar ahir a Barcelona una advertència directa als independentistes catalans que si persisteixen en les seves intencions "com més passos es facin en la mala direcció, més difícils seran les coses".

Barcelona va ser ahir l'escenari elegit pel PP per presentar els seus caps de llista, i en la seva primera visita a la Comunitat des que el Parlament va aprovar la resolució per la independència i el Govern la recorregués davant el Tribunal Constitucional, Rajoy va advertir que pensa mantenir-se en el seu "lloc" i seguirà actuant "amb fermesa i proporcionalitat".

De nou va enviar un missatge de tranquil·litat als catalans i assegurar-los que ningú els convertirà en "estrangers", en un discurs en què també va insistir que els únics responsables del que està passant són els independentistes i ha defensat els canvis en les condicions de l'ajuda financera que l'Estat fa a Catalunya.

Així, va assegurar que el Govern seguirà ajudant els proveïdors d'aquesta comunitat, si bé va advertir que "serà l'Estat el que pagui aquests proveïdors".

Rajoy va llançar d'altra banda un missatge al president de la Generalitat, Artur Mas, per buscar el suport de la CUP per a la seva investidura: "Convé cuidar l'elecció dels socis o dels amics", va dir.

I va insistir que no vol prendre més mesures que el recurs presentat davant el Tribunal Constitucional contra la resolució independentista del Parlament, però va recordar que no depèn d'ell.

"Que ningú busqui responsables en altres llocs, els responsables són els que han posat en marxa" aquest procés i que "emparant-se en els seus sentiments obliden que els altres també tenen sentiments", va dir Rajoy, per defensar així aquells que "volen seguir sent el que són, catalans, espanyols i europeus, i que no volen que ningú els obligui a renunciar a cap condició".

Tot en un acte en què de nou Rajoy va defensar la seva gestió d'aquests anys i ha insistit que el que necessita Espanya és mantenir les mateixes polítiques, i en què ha citat expressament el seu principal rival, el PSOE, per advertir als votants del risc de tornar a confiar en els socialistes.

"El PSOE avui no és bo per a Espanya", va assenyalar Rajoy, qui va advertit que tornar a les polítiques socialistes seria "la més gran de les equivocacions que podríem cometre com a nació" i seria "la tornada al pitjor passat, a aquest del que tant ens va costar sortir".

Mariano Rajoy va reiterar a més que a Espanya no li convenen els "experiments" i encara que no va citar expressament Ciutadans va advertir que els governs "no s'improvisen", ni tampoc els programes o els equips, i és necessari "tenir algun bagatge" per gestionar el país.

Va insistir a més a posar en valor l'"experiència contrastada" que ha demostrat el seu partit, va demanar als seus que en aquesta campanya es dediquin a explicar tot el que s'ha fet i a subratllar que el rumb del país ja està "fixat" i per això cal continuar amb les mateixes polítiques.

Mariano Rajoy va recordar que el gran objectiu de la pròxima legislatura és arribar a vint milions d'ocupats, amb la creació de mig milió de llocs de treball a l'any. "Es pot fer perquè ja ho hem fet", va assenyalar el cap de l'Executiu, recordant així la creació de llocs de treball d'aquesta última etapa de la legislatura.