La diputada de la CUP Eulàlia Reguant va assegurar ahir que la posició de la formació sobre la investidura d'Artur Mas no ha canviat respecte de fa una setmana i considera que aquests darrers dies s'ha "jugat a les interpretacions" sobre aquesta qüestió.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Reguant va afirmar que dins de la CUP hi ha opinions diverses sobre alguns temes però "no hi ha divergències, o ningú les ha expressades", sobre la negativa a investir Artur Mas.

També va alertar del risc que la manifestació de l'ANC prevista per aquest diumenge (amb el lema "Unitat, govern, independència") "es converteixi en pressió cap a un actor de les negociacions", cosa que consideraria un "error" perquè "no facilita que les converses avancin o tinguin la calma que requereixen". En tot cas, la cupaire també va insistir que es converses "no estan enrocades".

En aquesta línia, Francesc Homs, cap de llista de Democràcia i Llibertat, es va mostrar "esperançat i convençut" que finalment hi haurà acord perquè, davant la pressió del Govern espanyol "no tenim més remei que estar d'acord". "O ens defensem entre nosaltres o llavors potser sí que podran amb nosaltres", va dir a Olot.

D'altra banda, la diputada de la CUP pràcticament va descartar que al debat nacional que s'ha convocat per al dia 29 de novembre es pugui votar ja una proposta definitiva sobre la investidura del nou Govern, una votació que es farà amb tota probabilitat en una assemblea nacional que encara no té data i on podran votar no només militants sinó també persones que s'hagin inscrit i col·laborin habitualment amb la Candidatura.

Per la seva part, el candidat d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, va afirmar ahir que la intervenció de les finances de la Generalitat "forma part de la política de la por" que porta a terme el Govern espanyol. "Volen que tothom s'espanti. Per això hem de fer les coses ben fetes", va afegir el diputat Joan Tardà.

La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, va demanar ahir al president de la Generalitat que no busqui "culpables" fora de Catalunya a la difícil situació financera que viu, que atribueix també a la "mala gestió".