El president del grup de la CUP al Parlament, Antonio Baños, va mantenir ahir la negativa del seu grup a votar la investidura d'Artur Mas i va assegurar que convocar unes noves eleccions autonòmiques suposaria un risc «per al projecte de l'independentisme» ja que altres comicis podrien «desgastar-lo».

En declaracions al programa «8 al dia», de 8TV, Baños va assegurar que «anar a votar seria un risc per al projecte de l'independentisme» perquè unes altres autonòmiques podrien «desgastar-lo».

Sobre les negociacions entre la CUP i Junts pel Sí -JxS- i l'escull pel que fa a la reelecció d'Artur Mas com a president de la Generalitat, va advertir del perill de «sacralitzar» algunes qüestions en una negociació, quan no se'n pot «parlar» o «modificar-les».

ERC: «Ens ho juguem tot»

Per la seva part el líder d'ERC, Oriol Junqueras, va advertir que l'acord entre CDC i la CUP per investir el president de la Generalitat «és imprescindible» per evitar que el procés independentista descarrili, i va recalcar que el seu partit està mediant per «ajudar que això tiri endavant». Segons va indicar Junqueras en unes declaracions a RAC1, en les negociacions entre JxSí i la CUP «ens juguem molt, gairebé que ens ho juguem tot». Després d'admetre que el ritme de les negociacions és més lent del que seria desitjable, Junqueras es va mostrar convençut que finalment s'aconseguirà un acord «extraordinari».