El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, creu que condicionar el funcionament del FLA al comportament polític del Govern ''seria molt greu'' i m'agradaria pensar que no he llegit bé la informació que s'ha rebut del govern espanyol perquè en cas que fos veritat ''s'estaria traspassant una línia que no s'hauria de traspassar'', ha manifestat el conseller després de participar en una dinar de la plataforma 'Sobirania i Justícia'. Mas-Colell ha afegit que la canalització del FLA ''no hauria d'estar condicionada'' a què la política del Govern ''agradi o no al govern espanyol''. Mas-Colell no ''te cap dubte'' que la ''teatralitat'' del govern espanyol ha format part d'un acte electoral.

El conseller ha deixat clar en un primer moment que el Govern encara no tenia una informació exhaustiva de la decisió del consell de ministres que s'ha celebrat aquest divendres ni del contingut de la intervenció del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Tot i això, Mas-Colell ha recordat que quan es parla del FLA s'està parlant de diners que vénen dels impostos que paguen els catalans i que ''algú ha decidit que retornessin en forma de crèdit''.

El conseller d'Economia ha assenyalat que inicialment hi havia una coincidència entre el Govern i govern espanyol en relació amb les xifres que s'intercanviaven, però s'ha estranyat en relació amb la possibilitat d'una major ''condicionalitat'' de les operacions del FLA. ''Les condicionalitats ja existeixen perquè Catalunya esta intervinguda i per tant no sé que més volen'' ha reblat.

El conseller ha recordat que en aquest moments tenen una veritable ''exèrcit'' de funcionaris del Departament que es dediquen cada dia a enviar informació i factures al govern espanyol. Demanar més suposaria ''col·lapsar'' l'administració catalana.

Preguntat sobre si aquestes condicionalitats podrien respondre a una situació política, Mas-Colell ha recordat que fins ara no hi ha cap evidència de tractament diferenciat del FLA de Catalunya en relació amb altres autonomies. Tot i això, si a partir d'ara el comportament polític del Govern condicionés el tractament del FLA ''seria molt greu i m'agradaria pensar que no he llegit bé'' la informació perquè això suposaria que s'estaria ''traspassant una línia que no s'hauria de traspassar''. La canalització del FLA ''no hauria d'estar condicionada a si la política del Govern agrada o no al govern del Madrid''.

El conseller ha manifestat que ''no hi ha dubte'' que l'actuació del govern espanyo aquest divendres al migdia ha estat un acte electoral. Ara, un mes abans de les eleccions, queden bé i ho fan amb solemnitat, després d'una sessió de govern, i amb la ''teatralitat'' per enviar aquest missatge fora de Catalunya que és gràcies al govern central que cobren les farmàcies'' de Catalunya, ha explicat.

Mas-Colell també ha criticat que el govern espanyol critiqui les qualificacions de solvència de les agències de qualificació perquè la nota surt del tractament fiscal que sotmet l'estat espanyol a Catalunya. El conseller ha considerat ''sarcàstic'' que el govern espanyol consideri un risc sistèmic a Catalunya per Espanya i ha recomanat que si això és veritat cal que el govern espanyol prengui nota com les autoritats europees tracten els riscos sistèmics que es ajudant a impulsar el que és el motor econòmic de l'economia espanyola.