El president de la CEOE, Juan Rosell, va dir ahir que hi ha alguns casos puntuals d'empreses que se'n van de Catalunya a causa del procés sobiranista, però que «no és una cosa generalitzada, ni de bon tros». Preguntat pel trasllat de la seu del grup hoteler barceloní Derby Hotels a Madrid, Rosell va dir que «hi ha moltes empreses que tenen estratègies de futur anant-se'n d'un lloc a un altre», però que «afortunadament» el procés sobiranista «encara no està afectant» el moviment de les empreses. En declaracions als mitjans després de la presentació del Consell Econòmic Marroc-Espanya en seu de CEOE, Rosell va dir que des del punt de vista fiscal no està justificat aquest moviment, ja que l'Impost de Societats depèn de l'Estat i és igual en qualsevol autonomia.

Rosell va dir aquestes paraules en el marc de la trobada que va tenir amb el Rei i una delegació de representants de la patronal marroquina encapçalada per la seva presidenta, l'empresària Meriem Bensaleh Cheqrun, que van acudir al Palau de la Zarzuela al costat de de la resta de directius de la CEOE.

El secretari d'Estat de Cooperació, Jesús Gràcia, l'ambaixador d'Espanya a Rabat, Ricardo Díez-Hochleitner, i l'ambaixador del Marroc a Espanya, Fadel Benyain, també van ser presents en la trobada amb els responsables de la Confederació General d'Empresaris de Marroc -CGEM.