Catalunya Sí que es Pot es va obrir ahir a estudiar un candidat a la presidència proposat per Junts pel Sí que no sigui Artur Mas ni cap membre de CDC i sempre que renunciï a la resolució independentista. El portaveu parlamentari de la coalició, Joan Coscubiela, va assegurar que «buscaran la manera de no posar pals a les rodes» a una proposta que compleixi amb aquestes condicions a fi de «desbloquejar» la situació de «col·lapse» institucional.

Després d'haver mantingut contactes amb JxSí i la CUP els darrers dies, Coscubiela creu que hi ha marge per trobar un perfil capaç de recompondre la unitat al voltant del dret a decidir i que esvaeixi l'escenari d'unes noves eleccions. Així mateix, SíQueEsPot busca el suport dels grups parlamentaris per convocar un ple extraordinari sobre polítiques socials abans de Nadal. La coalició d'esquerres liderada per Lluís Rabell vol desencallar la situació de "bloqueig" institucional i evitar un nou escenari electoral al març, que segons Joan Coscubiela «allargaria la inestabilitat i la situació d'hibernació al Parlament».

D'aquí que ahir, per primera vegada, s'hagi mostrat partidari de negociar amb Junts pel Sí un candidat a la presidència. Ara bé, hi posen condicions.Catalunya Sí que es Pot es manté «ferma» en el seu «no» a Artur Mas i qualsevol altre diputat de CDC. «Aquesta societat no es mereix tenir de president algú d'un partit que ha estat artífex eufòric de les retallades», va dir.