El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha considerat avui "possible i probable" que Junts pel Sí (JxS) i la CUP arribin a un acord d'investidura i ha advertit que un fracàs de les negociacions suposaria un "frau" a l'electorat independentista.

Després de tres hores de reunió extraordinària de l'executiva d'ERC per analitzar l'estat de les negociacions entre JxS i la CUP, Junqueras ha explicat que les dues parts han aproximat posicions: "Estem avançant en la línia adequada. El que hem de fer és arribar al final del camí".

Al marge de l'escull principal -el nom d'Artur Mas, que la CUP veta per a la investidura com a president català-, "es pot avançar molt", segons Junqueras, en d'altres qüestions que, una vegada pactades, poden acabar decantant l'acord també en el punt més conflictiu.

Junqueras ha explicat que la CUP ha rebut amb bons ulls la proposta de Mas de confeccionar un govern "més horitzontal" en què el president de la Generalitat delegui funcions, mentre que JxS també "valora positivament" la predisposició de l'esquerra anticapitalista a "implicar-se en l'estabilitat parlamentària".

El president d'ERC, que ha demanat "serenitat i calma" als interlocutors d'aquest procés de negociació, ha reiterat que el seu partit "només té i tindrà un candidat, que és Artur Mas".