El candidat de Democràcia i Llibertat i dirigent de CDC, Francesc Homs, ha dit aquest dimecres que té la "confiança" que finalment hi haurà acord amb la CUP i vol que sigui abans de l´inici de la campanya electoral del 20-D. "Aquest tipus de negociacions sempre tenen els seus més i els seus menys, hi ha declaracions de tot tipus, però al final hi haurà algun tipus d´acord", ha dit a RNE. Homs ha rebaixat el to de les crítiques a la CUP però sí que ha defensat que CDC pugui fixar les seves condicions a l´acord igual que els cupaires van posar sobre la taula 53 mesures la setmana passada. També ha aprofitat per posar èmfasi en la "contradicció" de dir que "la persona no és l´important" i després vetar la figura d´Artur Mas.

Homs ha negat que les negociacions amb la CUP estiguin trencades malgrat els retrets mutus de les passades hores, i ha dit que confia que finalment hi haurà un acord. El convergent ha considerat "lògic i legítim" que ell pugui marcar condicions per a l´acord, igual que els cupaires van fixar la setmana passada un llista de 53 mesures, i ha insistit que "l´important és que hi hagi taules obertes i un diàleg obert". "Jo tinc confiança que al final hi haurà un acord", ha reblat.

També ha aprofitat per recordar a la CUP que defensava que "la persona no era el tema", però en canvi està vetant la figura de Mas. "Els prenc la paraula. Si el qui és el de menys i hi ha una formació amb 62 escons, això de vetar no és el més aconsellable a la vida", ha dit. En aquest sentit, ha indicat que "no es tracta de canviar l´altre", sinó que les decisions que es prenguin siguin "ponderades", en funció a la força que té cadascú. "Cadascú ha de seguir sent cadascú, però cadascú ha de cedir alguna cosa per a l´acord, i ha de ser proporcionat al resultat que es té", ha apuntat fent referència així a l´article de Julià de Jòdar que criticava que CDC pretengués que la CUP deixés de ser ella mateixa.

Homs, que ha dit ser independentista però "radicalment moderat en les formes", ha assegurat que respecta la decisió d´Antoni Fernàndez Teixidó de deixar els càrrecs a CDC perquè no comparteix l´estratègia política que està practicant, des de l´acord de JxSí a les negociacions amb la CUP.