La CUP va carregar ahir molt durament contra CDC en un article al diari Ara en resposta al que va publicar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i també a les declaracions del convergent Francesc Homs.

En nom de tot el grup, Julià de Jòdar avisa que si les eleccions els fossin «imposades», estaran preparats per explicar per què s'ha arribat a aquesta situació.

«La CUP sabrà explicar on som i per què hi som; i els catalans decidiran, amb rigor, saviesa i urgència social, quin lideratge volen per al procés i quin "què, quan, com" futur volen per al país», ha apuntat.

De Jòdar va titllar Homs «d'arrogant» per fixar quatre condicions que són unes «forques caudines sota les quals hauria de desfilar la CUP de genolls i demanant disculpes per haver encetat la fina pell democràtica de la majoria -relativa- independentista».

Sota el títol «Oxigenem el procés?», la CUP adverteix que sabrà explicar a la ciutadania els motius que han portat a unes noves eleccions, alhora que insisteix en la necessitat d'acordar un president mancomunat i de consens.

L'«arrogància» d'Homs

«Sabem que aquesta posició pot menar a un escenari -no desitjat- de noves eleccions anticipades. Si ens fossin imposades, la CUP sabrà explicar on som i per què», adverteix en nom dels deu diputats Julià de Jòdar, que defensa que «entre asfixiar el procés», com deia Mas-Colell, i «hiperventilar-lo», queda una sortida, que és «una oxigenació que només pot procedir de la mobilització sostinguda, pacífica i democràtica». Amb un to molt dur, el diputat De Jòdar va criticar Francesc Homs per la seva «arrogància» en fixar aquest dilluns quatre condicions per a l'acord i esperar que la CUP les acceptés «de genolls i demanant perdó».

«Dos ous durs, amb perdó. Que es pretengui que la CUP deixi de ser la CUP és un error gros, una greu manca de respecte, i una mostra d'irresponsabilitat major», va etzibar el diputat cupaire, que ha acusat Homs de voler «anul·lar el debat, bloquejar un acord, i preterir les demandes socials i democràtiques de la majoria social».

Segons la CUP, CDC vol condicionar el programa polític per «aferrar-se al poder», obtenint «de franc» una resolució de sobirania del Parlament i «presentant els equilibris i els acords interns de JxSí com una oferta de nou govern adreçada a la CUP».