CDC i la CUP van protagonitzar dilluns a la nit una picabaralla a través de Twitter que va començar amb una piulada del compte oficial dels convergents on s'apuntava que «si finalment no s'investeix el president Mas, serà perquè la CUP compta amb el suport del PP, Ciutadans, el PSC, etcètera». L'esquerra independentista no va trigar a respondre. «A veure, a veure... Ens ho podeu tornar a explicar... Que la CUP té el suport de qui?», va apuntar primerament, i després va afegir: «El nivell de "pressingCUP" està baixant perillosament». Els convergents van decidir esborrar la piulada i Oriol Junqueras, president d?ERC, va intentar tancar la qüestió ahir al matí defensant que l'acord és «possible i imprescindible».

La piulada del compte de «Convergents» es va fer cap a les 23 hores recollint l'argument que havia utilitzat el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, en una entrevista a TV3 al matí. Homs havia apuntat que la CUP havia votat al costat de PPC, socialistes i Ciutadans en contra de la investidura de Mas, i la frase que es va fer servir a Twitter anava més enllà per remarcar que si Artur Mas no era investit seria perquè l'esquerra independentista compta amb el suport d'aquests partits.

La reacció de la CUP no es va fer esperar i CDC va decidir esborrar la piulada. A això se li va sumar que justament dilluns es va publicar un article del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, criticant els posicionaments de l'esquerra independentista. Homs també va fer declaracions força crítiques en la mateixa línia. Els convergents ja van tenir una polèmica similar fa temps quan van escriure a les xarxes que «l'Espanya subsidiada viu a costa de la Catalunya productiva», una sentència que tenia el seu origen en unes declaracions de Jordi Turull. Així les coses, el president i la secretària general d'ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, van piular ahir simultàniament per reivindicar la necessitat d'acord entre Junts Pel Sí i la CUP. «Un gran acord no només és possible, és imprescindible», va escriure el número 1 dels republicans. «Ara és aquella hora que tenim un mandat democràtic, històric, a les nostres mans, i és ara que s'imposa la necessitat d'un acord!», va dir Rovira.

Durant la roda de premsa d'aquest passat dilluns, el candidat d'ERC al 20-D, Gabriel Rufián, ja va demanar «calma, prudència, pragmatisme i generositat» a totes les parts implicades en les negociacions i fonts d'Esquerra van explicar que se sentien incòmodes amb els retrets mutus que públicament s'han llençat representants de CDC i la CUP. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va expressar en una línia similar durant la inauguració de la setmana de la ciència a la cambra catalana. Ella va demanar «paciència» per aconseguir «l'acord més bo».