L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va utilitzar el seu vot de qualitat per aprovar inicialment, en el ple extraordinari d'ahir, les primeres ordenances fiscals del seu mandat, que van tenir el suport dels 18 regidors de Barcelona en Comú, PSC i la CUP.

Com estava previst, l'equip de Colau va comptar amb el vot de 18 dels 41 regidors per aprovar la seva proposta d'impostos, taxes i preus públics municipals per al 2016. Els cinc regidors d'ERC es van abstenir, mentre que els 18 dels grups de CiU, C's i PP van votar en contra.

Amb aquesta aprovació inicial s'obre un període de 30 dies d'exposició pública per presentar al·legacions a les ordenances fiscals, cosa que permetrà aprovar-les definitivament a temps perquè es puguin aplicar l'1 de gener del 2016.

En el debat es van posar de manifest les discrepàncies per l'increment fins a d'un 6% a l'Impost de Béns Immobles als habitatges amb més de 100.000 euros de valor cadastral, el 20 % de les de la ciutat, principal motiu de l'abstenció, i el rebuig a les noves ordenances fiscals que van argumentar els grups que no els van donat suport.