El parc de la Ciutadella de Barcelona va acollir un any més la commemoració del Dia Mundial en record de les víctimes d'accidents de trànsit. Organitzat per l'associació Stop Accidentes, l'acte va servir per donar veu a víctimes i familiars de sinistres viaris, que arreu del món acaben anualment amb la vida d'1.250.000 persones.

"Els accidents de trànsit causen moltíssim patiment a moltes famílies", va reconèixer el conseller d'Interior, Jordi Jané, que va recordar que la majoria de sinistres en els últims anys són provocats per distraccions al volant com la manipulació del mòbil o el GPS. "En la majoria dels casos són morts o ferits de gravetat que es podrien evitar", va assenyalar el conseller d'Interior.

Des de Stop Accidentes es demana que s'incorpori l'assignatura de seguretat viària en el currículum escolar. Entre d'altres reivindicacions també s'exigeix que la seguretat viària sigui una ?prioritat política, així com un ?pacte d'Estat per garantir-ho. "Volem també una modificació del ?recent estrenat Estatut de la Víctima: s'han de derogar les disposicions per les quals queda sense ?pressupost i sense personal per tal que pugui desenvolupar-se", va alertar Stop Accidentes, entitat fundada l'any 2000 per Ana María Campo, que havia perdut el seu fill dos anys abans en accident de trànsit.

"Em vaig sentir tan sola i desemparada que vaig tenir la necessitat de crear una associació com aquesta", va recordar Campo. L'entitat que presideix té un paper cabdal en la conscienciació viària. "Fem xerrades a empreses, classes d'educació vial a escoles, atenció psicològica de víctimes", va enumerar la fundadora d'aquesta entitat que treballa per no tenir cap víctima a la carretera.