Una balena, un rorqual comú d'uns vuit metres de llarg, va entrar dimecres al matí al port de Barcelona i va estar nedant davant a la terminal de creuers turístics.

Segons fonts del Departament d'Agricultura, que va enviar a la zona a tècnics de la Xarxa de Rescat d'Animals Marins i a agents rurals, la balena ja havia estat albirada dimarts nedant entre les platges de Sant Miquel i San Sebastian i probablement va passar la nit dins del port, a la zona del Prat de Llobregat.

Els tècnics van estar observant els moviments de la balena per intentar determinar si l'animal, d'edat jove, estava malalt o desorientat, encara que no va necessitar ajuda.

Dijous l'animal va arribar a Tarragona i va seguir viatjant cap al sud sota l'atenta mirada de tècnics de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) i Agents Rurals. A mig matí se la va veure a la platja Llarga de la ciutat i, a la tarda, entre l'Arrabassada i el Miracle. Es creu que l'animal podria estar deshidratat i desorientat, ja que no és habitual trobar-los tan a prop de terra.