El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat en funcions, Felip Puig, considera, en referència a les reivindicacions de la CUP en matèria econòmica, que aquesta formació ha d'entendre que "no pot ser que els que tenen deu diputats marquin la política econòmica del govern". En una entrevista a COPE-Catalunya, el conseller i destacat dirigent de CDC va assegurar que, en democràcia, igual que les majories han de tenir en compte l'opinió de les opcions minoritàries, les minories "han d'entendre que els que marquen la pauta són les majories".

Puig va afirmar que "no és desitjable" que s'hagin de tornar a convocar eleccions catalanes al març, encara que va opinar, en referència a les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP perquè aquesta avali la investidura d'Artur Mas com president, que "el que no es pugui arreglar entre les setmana que ve i la següent" serà difícil de desencallar més tard.

"Crec que encara hi ha joc per trobar un punt d'equilibri" amb la CUP, va assegurar, això no obstant, el conseller en funcions, qui va afegir que no concep un altre escenari en el qual Mas no sigui el president del govern català.

Per altra banda, Puig va reiterar que el debat sobiranista no està perjudicant les inversions a Catalunya perquè, segons el seu parer, "el món econòmic ha donat per descomptat que, passi el que passi, Catalunya no sortirà de la UE i hi haurà seguretat jurídica".

En aquesta línia, va assegurar que en les properes setmanes "tindrem notícies" d'una important inversió a Catalunya d'una "gran multinacional", a la vegada que va apostar per seguir endavant amb el projecte turístic i d'oci BCN World.

Pel que fa a aquest projecte, la retirada del qual exigeix la CUP per donar suport al nou govern català i que es projecta als voltants del parc temàtic PortAventura de Salou i Vila-seca, Puig va demanar que "primer de tot s'escolti el territori, perquè portarà creixement i ocupació".

El conseller també es va mostrar crític amb la proposta de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de prioritzar la inversió pública a Barcelona, ja que considera que l'èxit econòmic de la capital catalana es basa en la col·laboració público-privada.

Les llistes per al 20-D

Per altra banda, el Consell Nacional de CDC va aprovar amb un 92% dels vots les llistes que la coalició Democràcia i Llibertat presenta per concórrer a les eleccions estatals del 20-D. De cap de llista per Barcelona hi haurà Francesc Homs; Jordi Xuclà ho serà per Girona, Antoni Postius per Lleida i Ferran Bel per Tarragona. Pel que fa al Senat, Miguel Àngel Escobar serà el candidat per Barcelona, Joan Bagué per Girona, Maite Rivero serà la candidata per Lleida i Carles Pellicer per Tarragona.

CDC va celebrar el Consell Nacional -només va tenir aquest punt a l'odre del dia pel atemptats de París- perquè dilluns s'acaba el termini per presentar les llistes i era necessari l'aval dels consellers nacionals, va explicar Homs. El ja candidat de Democràcia i Llibertat per a les eleccions del 20 de desembre, va expressar "dolor i consternació" i va condemnar tant els atemptats com qui els instiga i realitza.

Pel que fa a les llistes, Homs tindrà com a número 2 Carles Campuzano, seguit de Lourdes Ciuró, Míriam Nogueras i Miquel Puig. Jordi Xuclà, de Girona, anirà acompanyat de Jordi Cordon, Elisabet Terrades i Marc Claparols, mentre que Antoni Postius, per Lleida conforma llista amb Ramon Royes, Jeanine Abella i Mariona Balasch. A Tarragona, l'encapçalarà Ferran Bel amb el suport de Mercè Dalmau, Mar Vázquez, Joan Güell i Oriol Vázquez.

A més, els candidats de Democràcia i Llibertat al Senat per Barcelona són Miguel Àngel Escobar, Sílvia Requena i Glòria Freixa; per Girona, Joan Bagué, Claudia Massó i Pere Saló; per Lleida, Maite Rivero i Ramon Alturo -queda pendent tancar el tercer- i per Tarragona, Carles Pellicer, Annabel Marcos i Joan Basora.

Homs va opinar que el no de la CUP a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat "ha suspès la resolució d'inici del procés independentista". "El que suspèn políticament la resolució aprovada dilluns no és el Tribunal Constitucional, sinó el no de la CUP a la investidura", va afirmar, tot afegint que "ara la CUP ha de deixar de fer discursos i decidir si assumeix compromisos".