El grup parlamentari de Junts pel Sí enviarà una representació a la concentració d'aquest diumenge convocada per l'Assemblea Nacional Catalana sense ànim de pressionar la CUP, sinó per «defensar el mandat democràtic que tenim», va assegurar la portaveu del grup, Marta Rovira.

Després de la reunió del grup parlamentari al monestir de Poblet -Tarragona-, Rovira va exposar que enviaran una representació de diputats a la concentració de l'ANC «en defensa del mandat democràtic que tenim a sobre de la taula», en al·lusió al procés independentista.

El Tribunal Constitucional va impugnar «una resolució, però en cap cas un mandat democràtic i per això anirem a la manifestació, per defensar-ho, protegir-lo i donar-li compliment».

La portaveu de Junts pel Sí que ha reiterat que «l'objectiu és la clara defensa d'aquest mandat» perquè «un independentista és un aliat, els enemics els tenim molt clars, es manifesten cada dia i demanem que la manifestació s'entengui en aquest sentit» .

La republicana va subscriure «de la primera a l'última paraula» les declaracions del president d'ERC, Oriol Junqueras, que també va exposar públicament que la concentració no ha de ser una mesura de pressió a la CUP.

Rovira també va mostrar la seva confiança en arribar a un acord amb la CUP perquè «la gent no ens ho perdonaria en aquest moment històric». efe/ddg barcelona