El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot -CSQP-, Lluís Rabell, va defensar el «no» a la investidura d'Artur Mas i li va reclamar que abandoni els camins unilaterals que va iniciar la resolució independentista aprovada dilluns passat. «Necessitem un Govern que recompongui la majoria social a favor del referèndum i sàpiga atraure les simpaties de l'opinió pública democràtica espanyola, enlloc d'empènyer-la als braços de la dreta més rància», ha opinat des del faristol de l'hemicicle del Parlament. Aquest no és l'objectiu de Junts Pel Sí i, per això, CSQP no serà partidària de la investidura de cap dels seus candidats. Tot i el «pols» a l'Estat, Rabell va posar en qüestió que els dirigents independentistes estiguin disposats a assumir les conseqüències de la desobediència que plantegen amb «l'inici de la desconnexió». Artur Mas no està «capacitat», segons CSQP, per reconduir la situació i tornar a buscar la complicitat de la majoria de la societat catalana partidària del dret a decidir, ni per teixir aliances amb la societat espanyola. «La resolució de dilluns trenca amb aquesta majoria», va opinar Rabell.

«Per això, votem no a la seva investidura», va insistir. El president del grup que engloba ICV, EUiA i Podem va acusar Mas, com va fer dimarts passat, de no ser «creïble» per tirar endavant les polítiques socials que planteja.

Per altra banda, la seva formació va demanar a la Mesa que encarregui un informe sobre els efectes jurídics de la suspensió de la resolució independentista per part del TC. El portaveu del grup parlamentari, Joan Coscubiela, va lamentar que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no hagi acollit la seva petició i hagi deixat el debat sobre aquesta qüestió per un altre dia.

Informe jurídic

«Creiem que és imprescindible que la Mesa demani un informe jurídic per conèixer els efectes jurídics i saber com ha de funcionar el Parlament», va afirmar després de la reunió de la Mesa que s'ha celebrat just després del segon debat d'investidura. Coscubiela ha informat que la Junta de Portaveus ha convocat un ple pel pròxim 19 de novembre en què es convalidarà el decret llei sobre el registre de parelles de fet.