El Departament de Salut ha lliurat avui la primera targeta sanitària amb nom de nena a un menor transsexual a petició dels seus pares, el primer cas a Catalunya de reconeixement de la transsexualitat d'un menor en un document a petició dels progenitors.

Segons ha informat la conselleria de Benestar Social, aquest departament s'ha fet càrrec de les gestions perquè es reconegués el dret que constés el nom del gènere amb el qual s'identifica el menor.

L'Àrea per a la Igualtat de Tracte i No Discriminació de Persones LGTBI de Benestar Social ha estat l'encarregada de tramitar i defensar la sol·licitud dels pares.

Segons la Generalitat, aquest primer cas de targeta sanitària amb el nom de gènere sentit és un nou avanç "en el reconeixement dels drets de les persones LGTBI".

Les mateixes fonts han assegurat que, a partir d'ara, qualsevol persona que vulgui disposar d'una nova identificació d'acord amb el gènere que sent es pot posar en contacte amb l'Àrea per a la Igualtat de Tracte i No Discriminació de Persones LGTBI "per dur a terme les gestions corresponents".

"Mesures i accions com aquestes contribueixen a aconseguir la plena equiparació legal i social del col·lectiu, a la vegada que contribueix a la seva normalització", han indicat fonts del departament de Benestar Social.

En aquest sentit, l'Àrea per a la Igualtat de Tracte i No Discriminació de Persones LGTBI ha recordat que a Catalunya la Llei 11/2014 garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i persegueix l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

L'article 23 de l'esmentada llei estableix que "en l'àmbit de les administracions públiques de Catalunya, especialment en l'àmbit educatiu i universitari, han d'establir per reglament les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals siguin tractats i cridats d'acord amb el nom del gènere amb el qual s'identifiquen, encara que siguin menors d'edat".