Dos agents dels Mossos d'Esquadra es van tirar al mar, uniformats i amb l'armilla policial, per salvar la vida a un pescador, al qual van rescatar quan estava inconscient i sense respirar, completament cobert per l'aigua, en una zona molt profunda davant la platja de la Barceloneta.

El pescador, a qui els agents van practicar les primeres maniobres de reanimació fins que va recuperar les constants vitals, va ser traslladat a l'hospital del Mar en estat molt greu, mentre que els dos agents van haver de ser atesos d'hipotèrmia pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els dos mossos van veure que una persona estava intentant captar la seva atenció des de la platja del Somorrostro de Barcelona, cridant i movent els braços, i es van dirigir cap allà, moment en el qual van rebre un avís del seu central que els alertava que hi havia una persona que s'ofegava al mar.

Quan els agents han arribat a l'espigó, van localitzar des de la distància un home inconscient a l'aigua, enfonsat i sense moure's. Un dels agents es va tirar a l'aigua, nedant uns deu metres, fins arribar a l'altura del pescador, que estava inconscient i cobert completament per l'aigua.