La CUP ha convocat una reunió del seu consell polític el dia 29 de novembre, que podria convertir-se en una «assemblea nacional» decisiva per desencallar la investidura del president de la Generalitat, si abans ha aconseguit tancar un acord amb Junts pel Sí (JxSí).

La CUP, que ahir ja va expressar al Parlament la seva voluntat de continuar les negociacions amb JxSí encara que els seus diputats han votat el que el president del seu grup, Antonio Baños, va anomenar un «no tranquil» a Mas, ha convocat una nova reunió del seu consell polític, si bé aquesta podria estendre's per celebrar una assemblea nacional amb més participants que els militants ?cu?paires.

Aquesta trobada podria ser la que serveixi per ratificar per part de la CUP un possible acord amb Junts pel Sí que permeti desencallar la investidura del president de la Generalitat, després que Artur Mas no hagi aconseguit avui la majoria necessària per ser elegit de nou president.

Perquè es produeixi aquesta ratificació, no obstant això, els negociadors de JxSí i la CUP hauran d'haver aconseguit superar l'escull que representa encara el nom del candidat a la presidència de la Generalitat.

Múltiples debats

Aquest desbloqueig no sembla ara mateix gens fàcil si no hi ha cessions per les dues parts, ja que la formació de l'esquerra independentista segueix rebutjant Artur Mas, i aquest últim és l'únic nom que posa sobre la taula la coalició que va guanyar les eleccions del 27-S, Junts pel Sí.

En paral·lel a les negociacions, aquest cap de setmana celebraran reunions internes sectors que estan integrats dins de la CUP, com per exemple Poble Lliure -una organització sorgida del Moviment de Defensa de la Terra (MDT)- i en les quals es debatran les converses amb JxSí.