El PP presentarà dissabte que ve a Barcelona, en ple desafiament independentista a Catalunya, els seus caps de llista per a les eleccions generals del pròxim 20 de desembre, en un acte que comptarà amb la participació del president del Govern, Mariano Rajoy, segons han confirmat a Efe fonts del PP.

La visita de Rajoy a Catalunya coincideix amb una setmana de màxima tensió política en la comunitat, després que el Parlament aprovés la resolució que inicia el procés d'independència. Una resolució que va ser recorreguda ahir pel Govern davant el Tribunal Constitucional i que, previsiblement, serà suspesa de manera immediata per aquest òrgan.

A això s'hi suma que el Parlament ha viscut aquesta setmana el frustrat debat d'investidura del candidat de Junts Pel Sí, Artur Mas, que de moment no ha aconseguit reunir prou suports per tornar a ser president de la Generalitat.

A més, Rajoy ja ha avançat que els dos grans eixos del seu programa de Govern seran l'economia i la defensa de la unitat d'Espanya.

Un total de set ministres encapçalaran llistes del PP per a les eleccions del 20 de desembre. José Manuel García-Margallo (Afers Estrangers) serà el número u a Alacant; Fátima Báñez (Ocupació) a Huelva; Rafael Catalá (Justícia) Cuenca; i Jorge Fernández Díaz (Interior) a Barcelona. La llista d'Àlaba estarà liderada per Alfonso Alonso (Sanitat), la de Las Palmas per José Manuel Soria (Indústria), la de Pontevedra per Ana Pastor (Foment) i la de Palència per Íñigo Méndez de Vigo (Educació i Cultura). Dos ministres concorreran als comicis però no com a caps de llista: Cristóbal Montoro i Isabel García Tejerina aniran per Madrid.