El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP), Lluís Rabell, va rebutjar que Artur Mas i CDC «pilotin la transició democràtica» que ha iniciat Catalunya. Les retallades i els casos de presumpta corrupció que afecten Convergència fan inviable el suport dels diputats de la confluència d'esquerres a la candidatura de Mas a la presidència de la Generalitat.

Segons Rabell, Mas i Convergència estan «desesperats» en conservar el poder, fet pel qual parlen d'independència i de polítiques socials. La solució a «l'empat infinit» entre «independentistes i immobilistes» només es resoldrà amb «un full de ruta transitable i coherent que recuperi la majoria pel dret a decidir», i aconsegueixi un referèndum sobre la independència que generi un «veritable mandat democràtic». «Qui ens hem de creure, el Mas del govern dels millors o el socialdemòcrata del discurs d'investidura?», va preguntar Rabell. El líder de CSQP veu una «necessitat desesperada» de Mas i CDC de «conservar el poder», i a això va atribuir el caire social del discurs d'investidura.

CSQP no creu que tot allò que la Generalitat no ha fet en matèria social els darrers anys es faci en els propers 18 mesos. Rabell va mostrar una còpia del pacte de Govern que el 2012 van signar CiU i ERC i va afirmar que tot el que Mas va plantejar en el discurs de dilluns ja sortia en aquell document i han acabat sent promeses incomplertes. «En política hem après que, mentre no s'inventi el sinceròmetre, ens hem d'atenir als fets», va indicar.

Artur Mas va negar que estigui desesperat per conservar el poder, com va assegura Rabell. En el seu torn de rèplica en el marc del debat d'investidura, Mas va defensar que «ningú se l'ha jugat mai tant» com ell posant «en risc el poder» i es va referir a la decisió de convocar eleccions anticipades el 2012. «Si fos per conservar el poder hauríem fet coses molt més estables i senzilles», va afegir.