¡La vicepresidenta i portaveu del Govern en funcions, Neus Munté, ha avançat que el president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, farà aquest dijous "un plantejament addicional" al que va presentar en el primer debat d'investidura per tal de convèncer la CUP. Munté no ha volgut, però, confirmar si aquesta "oferta" passa per restar poders presidencials en favor de tres vicepresidències. A preguntes dels periodistes, Munté ha reiterat que tant dins de Junts pel Sí com del Govern hi ha "unanimitat total" en què "l'únic nom" per ocupar la presidència de la Generalitat és Mas. Així mateix, ha destacat que la cimera a Palau d'aquesta tarda amb la CUP demostra que hi ha "voluntat" de seguir negociant i arribar a acords. La reunió, ha afegit, s'emmarca en la "normalitat" a menys de 24 hores pel segon debat d'investidura.

Munté no ha volgut desvelar si la CUP ha acceptat l'oferiment que Artur Mas els ha fet aquesta tarda al Palau de la Generalitat en una reunió que ha aplegat dirigents de Junts pel Sí i la formació anticapitalista. És una decisió que coneixerem demà durant el transcurs del debat d'investidura, s'ha limitat a dir. Així, ha avançat que el president en funcions i candidat a la reelecció posarà sobre la taula durant la seva intervenció "un plantejament addicional" per tal que l'esquerra independentista acabi donant-los suport.

A preguntes dels periodistes, la portaveu del Govern ha insistit que Mas és l'"únic nom" que Junts pel Sí presentarà com a candidat a la presidència de la Generalitat i que en torn a això hi ha "unanimitat total" tant en Junts pel Sí com al si de l'executiu català.