L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per a aquest diumenge, davant del Parlament, una mobilització ciutadana per reclamar «unitat» als 72 diputats de Junts pel Sí (JxSí) i la CUP davant els «possibles atacs per part dels organismes de l'Estat espanyol» al procés independentista. L'entitat sobiranista busca una demostració de força de la societat civil davant la probable decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre la resolució aprovada dilluns pel Parlament per declarar l'inici del procés cap a la independència de Catalunya.

En aquesta mobilització, al passeig dels Til·lers del Parc de la Ciutadella de Barcelona, l'ANC demanarà a JxSí i la CUP «unitat per tirar endavant el procés» i farà públic el seu posicionament sobre la situació política actual, segons va explicar ahir l'entitat en un comunicat.

Amb vista a diumenge, l'Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a les seves assemblees territorials i a tota la ciutadania per fer visible el «suport ciutadà» al Parlament de Catalunya escollit en les eleccions catalanes del 27 de setembre.

De fet, les entitats de la societat civil impulsores del procés sobiranista s'han manifestat sempre perquè els partits independentistes formessin una coalició amb aquest objectiu. En aquest sentit, Convergència Democràtica de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya ho van aconseguir a darrera hora per concórrer a les eleccions parlamentàries del passat setembre.