El líder del PSC, Miquel Iceta, ahir va retreure a Artur Mas que estigui «disposat al que sigui per ser president» i li va advertir que «el seu moment polític ha passat», motiu pel qual els socialistes s'oposen a la seva investidura.

En la segona jornada del debat d'investidura al Parlament, Iceta va acusar Mas de ser «responsable directe del disbarat d'ahir [per dilluns]», en al·lusió a l'aprovació de la declaració independentista que és «una fugida cap endavant».

«El seu moment polític ha passat. Li ho dic des del respecte al que ha fet, al que ha intentat i a una força política, la seva, que ha prestat grans serveis al país. No és una crítica personal o un intent de minimitzar la seva aportació a la Catalunya democràtica. Però la seva candidatura no permet l'avanç que el país reclama», va indicar.

El cara a cara entre els dos dirigents va destil·lar un to menys agressiu que l'anterior entre Mas i Arrimadas, i si bé Iceta va mostrar una actitud menys aspra en les formes, el president en funcions va obrir la possibilitat a un diàleg amb un Govern -segons el seu parer- menys hostil, cosa que hauria evitat la situació actual.

Encara que va admetre que trobarà a faltar els debats amb ell si, «com espera», no és investit, va estar contundent en avisar-lo que «quan un arriba a la conclusió que sense ell tot s'acaba, ha arribat l'hora d'anar-se'n» i va lamentar que vulgui tancar el «vessant del catalanisme pactista i pragmàtic». «Ens diu que només hi ha un camí, la independència. Només una manera, fora de la legalitat. I només un líder, vostè mateix. Doncs, li diré: no, no i no. No a la independència, no a la il·legalitat i no a vostè com a president», va asseverar el dirigent socialista.

En el seu torn, Artur Mas va advertir que la resolució independentista aprovada dilluns pot acabar en res. «De què serviran moltes resolucions del Parlament si tenim un govern en funcions? No serviran de res o de poca cosa. Aquest Parlament té un deure principal que és resoldre la investidura», va afirmar en el seu torn de rèplica al líder del PSC, Miquel Iceta. Mas també va assegurar que no està disposat a fer el que sigui per ser president i va assenyalar que hi ha línies que, si és president, no traspassarà. Finalment, va instar Iceta a fer possible que PP i PSOE parlin de Catalunya amb les institucions catalanes.