El Govern tirarà endavant la resolució suspesa aquest dimecres pel Tribunal Constitucional en "compliment estricte" del mandat del Parlament "sobirà", segons ha expressat la vicepresidenta i portaveu de l'executiu català, Neus Munté, en roda de premsa "No tirem pel dret, seguim pas a pas amb el mandat democràtic sorgit de les urnes", ha asseverat tot just després de conèixer-se l'admissió a tràmit del recurs presentat pel govern espanyol davant de l'alt tribunal. Munté ha refusat parlar de "desobediència" a aquest recent pronunciament judicial, sinó que ha dit que s'"obeirà" i "respectarà" la majoria absoluta de la cambra catalana. Així mateix, ha denunciat que l'Estat utilitzi la justícia per posar "una mordassa" a la democràcia i als "anhels" del poble, i ha replicat a Mariano Rajoy que el sistema democràtic "no està en joc" a Catalunya, sinó "al contrari, gaudeix de molt bona salut".

Munté ha avisat que la "voluntat" del Govern és "tirar endavant" la resolució suspesa pel Tribunal Constitucional i, per tant, desplegar les lleis compromeses en el text segellat entre Junts pel Sí i la CUP. Ho faran en compliment "estricte" tant del Parlament "sobirà" com del mandat democràtic emanat del 27-S. "Assumim amb sentit del deure i responsabilitat no una desobediència, sinó una obediència i respecte al mandat parlamentari. Obeïm a les normes i resolucions que emanen del Parlament, avalats per una amplíssima majoria", ha argumentat en roda de premsa al Palau de la Generalitat.

La vicepresidenta en funcions ha negat que això suposi "tirar pel dret" sinó que, ha dit, es tracta de seguir "pas a pas" el mandat democràtic sorgit a les urnes i complir amb el seu "deure". A més, ha defensat la "correcció" amb què s'ha aprovat la resolució per marcar l'inici del procés independentista, ja que s'han seguit tots els tràmits parlamentaris. "Ha estat debatut, tothom hi ha pogut dir la seva" i, posteriorment, votat per una majoria absoluta de diputats.

D'altra banda, ha denunciat la utilització de la justícia i els tribunals per part de l'executiu espanyol amb l'objectiu de posar "una mordassa als anhels de llibertat i democràcia" del poble català. "Trobem a faltar un Estat que ens defensi. Ens preguntem quins són els drets que diuen defensar. Són el dret a decidir, el dret a la llibertat d'expressió, els drets socials?", ha etzibat.

Així mateix, ha replicat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "la democràcia no està en joc, al contrari, s'està defensant i gaudeix de molt bona salut" ja que el Govern està escoltant les mobilitzacions ciutadanes i complint amb el mandat democràtic expressat el 27-S.

A preguntes dels periodistes, la vicepresidenta en funcions ha explicat que a hores d'ara no tenen constància que cap alt càrrec o membre del Govern hagi rebut cap notificació específica per avisar-los que seran suspesos o imputats si no compleixen l'ordre dictada aquest dimecres pel Tribunal Constitucional.