Els jubilats d'algunes comunitats autònomes (Andalusia, Extremadura, País Basc, La Rioja, Castellà i Lleó, Ceuta i Melilla) han començat a comprar els seus viatges amb destí a la costa peninsular i ciutats d'interior aquest dimecres, mentre que els jubilats de Catalunya, País Valencià, Galícia i Navarra els podran comprar a partir del dilluns 16 de novembre, segons el calendari de l'Imserso adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Els destins de la costa peninsular inclouen localitats d'Andalusia, Múrcia, País Valencià i Catalunya mentre que el turisme d'interior inclou circuits culturals, turisme de natura, capitals provincials i Ceuta i Melilla, segons el programa de l'Imserso.

El programa de viatges de l'Institut de Persones Grans i serveis Socials (Imserso) es trobava bloquejat com a conseqüència de la impugnació de la unió temporal d'empreses formada per Halcón Viatges (Globalia) i Viatges Barceló que van impugnar el concurs de viatges de l'Imserso. La impugnació tenia com objectiu rectificar l'adjudicació d'un dels tres lots de viatges a l'Ute Mundiplan formada per Iberia, Alsa, Gowaii i IAG7 Viatges. Prèviament el grup liderat per Iberia havia presentat un recurs contra la decisió de l'Imserso.

Ara, l'Imserso ha començat aquest dimecres la comercialització del lot 1 (costa peninsular) i el lot 3 (turisme d'interior). Finalment, els destins del lot 2 (Canàries i les Illes Balears) es posaran a la venda a partir del dijous 19 de novembre.

Com cada any, el calendari de compres es diferent per comunitats autònomes. Aquest dimecres han iniciat la contractació els jubilats i la gent gran de les autonomies d'Andalusia, Extremadura, País Basc, La Rioja, Castellà i Lleó, Ceuta i Melilla.

Les comunitats d'Aragó, Castellà la Manxa, Cantàbria, Illes Balears, Illes Canàries, Múrcia, Astúries i Madrid podran començar les compres d'aquest dos lots 1 i 3 a partir del divendres 13 de novembre i finalment les comunitats de Catalunya, País Valencià, Galícia i Navarra podran començar a compra a partir del dilluns 16 de novembre, sempre els destins del lot 1 i 3.

Els destins del lot 2, corresponents a les Illes Canàries i a les Illes Balears es podran començar a comprar a partir del dijous 12 de novembre també condicionat al cens per comunitats autònomes. En el cas de Catalunya, els jubilats i la gent gran catalans podran començar a comprar els destins insulars del lot 2 a partir del divendres 27 de novembre.

Les persones grans que opten a la compra d'aquests viatges s'han d'haver subscrit abans del 5 de juny d'aquest any i a partir del dia 2 d'aquest mes de novembre haurà rebut una acreditació del Imserso per poder començar a contractar el seu destí quan els hi permeti el calendari publicat, segons han explicat fonts del Ministeri.