El president del grup de la CUP al Parlament, Antonio Baños,va confirmar el «no» de la seva formació a la investidura d'Artur Mas com a president català, perquè desconfia de la seva promesa de posar fi a l'autonomisme, però el va emplaçar a «tornar dijous» a defensar de nou la seva candidatura. La CUP havia proposat Raül Romeva com a president, una idea que ja va ser rebutjada per Junts Pel Sí i pel mateix Romeva. Baños va oferir la seva «mà estesa contra els atacs de l'Estat» encara que va advertir Mas que «no té ni tindrà el nostre vot incondicional».

Després d'escoltar el discurs de dilluns de Mas, Baños va assegurar que la CUP no té «cap seguretat» que un nou Govern presidit per l'actual president en funcions passaria pàgina de l'autonomisme per transitar cap a una «república» catalana i, a més, va trobar a faltar un compromís per «aixecar les catifes» i destapar la «corrupció estructural» a Catalunya.

La CUP veu «dos problemes profunds»: el primer, la seva gestió a l'administració autonòmica, i el segon, no haver resolt els casos de corrupció que afecten CDC. El «no» a Mas, va dir Baños, «és també una oportunitat per blindar la construcció de la nova república, perquè cal transcendir el personalisme amb consens i superar les dinàmiques autonomistes». A més, va advertir, «del discurs d'ahir no es va desprendre quin tipus de govern» desitja tenir Mas, «si serà de caràcter autonomista o bé serà rupturista i de caràcter republicà», i a sobre «es va saltar de forma flagrant» -va dir- el capítol de la corrupció, sense oferir-se a «aixecar les catifes de l'autonomisme» per acabar «amb la corrupció estructural».

Després de qüestionar el paper de Mas i els seus executius en les retallades pressupostàries i la privatització de serveis públics, va recalcar que «les retallades no només s'eviten amb un Estat propi, sinó que fa falta decidir que no volen ser aplicats».

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va garantir a la CUP que, si aconsegueix renovar en el càrrec, el seu lideratge no serà «personalista», en el que seria el seu «últim mandat» al capdavant del Govern. «El president d'un país és una peça més, ho sé perfectament», va afirmar Mas, que malgrat tot segueix veient «marge per a l'acord».