Ada Colau ha acostat posicions amb els partits d'esquerres que li van donar suport a la investidura (ERC, PSC i la CUP) en relació amb les ordenances fiscals del 2016. Una de les aproximacions ha estat en relació amb l'Impost de Béns Immobles (IBI), on s'ha arribat a un acord amb el PSC que s'espera que es pugui ampliar a altres partits d'esquerres de l'Ajuntament.

L'acord amb el PSC implica que el 20% dels habitatges de Barcelona, aquells que tenen un valor cadastral a partir de 100.000 euros, pagaran més que el 2015. Aquests propietaris veuran incrementat l'IBI un 3,9% si el valor cadastral està entre 100.000 i 300.000 euros i el 5% pels que estiguin per sobre dels 300.000 euros.

Gerardo Pisarello, tinent d'alcalde de Barcelona, va manifestar la seva «sorpresa» perquè després de dies de diàleg, i després d'haver amenaçat l'Ajuntament amb una pròrroga de les ordenances fiscals del 2015, les converses obertes amb els partits d'esquerres del consistori han donat més resultats del que es podia pensar inicialment. Pisarello va explicar que en aquestes converses s'havia constatat que moltes coses que no havien posat sobre la taula els representants de Barcelona en Comú les han plantejat els partits d'esquerres, fet que ha demostrat que «hi havia més consens amb les posicions del Govern del que ens pensàvem».

En l'acord també es concreta una congelació de l'IBI per a les rendes mitjanes per sota dels 100.000 euros de valor cadastral i una subvenció per a les famílies en rendes per sota de la mitjana que han patit més la crisi i que els ajudarà a assumir el pagament de l'IBI. Es tracta de subvencions condicionades al nivell de renda i no del valor del pis.