La investidura del president de la Generalitat haurà de seguir esperant. Com era previsible, Artur Mas no ha aconseguit aquest dimarts el suport de la majoria absoluta dels diputats del Parlament i dijous, en segona votació, es tornarà a sotmetre a la decisió de la cambra. Els 62 diputats de Junts Pel Sí han estat els únics en votar a favor del candidat a la presidència, que ha rebut 73 vots en contra, entre els quals dels 10 de la CUP. Dijous Mas en tindria prou amb la majoria simple dels vots, és a dir, amb aconseguir que 2 diputats dels altres grups li facin confiança i 8 se n'abstinguin o no participin en la votació. Els esforços de Junts Pel Sí se centren en tancar un acord amb la CUP, tot i que l'esquerra independentista ha insistit una i altra vegada que no votarà a favor de la investidura d'Artur Mas.

Les posicions de Junts Pel Sí i la CUP pel que fa a la figura del president continuen enrocades. La coalició entre CDC i ERC subratlla que Mas és el seu candidat a presidir la Generalitat i l'esquerra independentista no para de repetir que aquest és precisament el nom que no acceptarà. Aquest dilluns fins i tot han posat un altre nom sobre la taula, el del cap de llista de Junts Pel Sí a les passades eleccions, Raül Romeva, a qui no es pot relacionar "amb els governs anteriors ni amb les polítiques d'austeritat que han restat suports al procés i que no està lligat a un partit corcat per la corrupció". El mateix Romeva ha declarat aquest dimarts que Mas i no ell és el candidat de Junts Pel Sí, tot i que "el més important és arribar a un acord".

Dijous 12 de novembre el ple d'investidura es reprendrà amb un nou debat entre els presidents dels grups parlamentaris i el candidat a la presidència de la Generalitat. Fins aleshores, Junts Pel Sí té 48 hores per intentar convèncer els diputats de la CUP de la importància d'investir Mas per no "encallar" el procés, segons va dir el mateix president en funcions en el discurs que va pronunciar aquest passat dilluns a l'hemicicle del Parlament.

Si dijous Mas no obté, almenys, la majoria simple dels vots, la seva candidatura quedarà formalment rebutjada i serà la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, qui tornarà a tenir la responsabilitat de proposar alguna candidat a presidir la Generalitat. Forcadell tindria dos mesos a comptar de la primera votació (des del 10 de novembre) per escoltar els grups parlamentaris i fer una o diverses propostes. De fet, podria proposar tantes votacions com volgués durant aquest temps i, si Junts Pel Sí no canvia d'opinió, es podria tornar a plantejar el nom d'Artur Mas.

Si el diumenge 10 de gener el Parlament no ha escollit president del Govern, la legislatura es dissoldrà i es posarà punt i final a la XI legislatura, que haurà esdevingut la única de la democràcia en què no s'haurà arribat a cap acord per formar un nou executiu. Durant tot aquest temps, Artur Mas continuaria sent el president en funcions de la Generalitat i seria ell l'encarregat de signar el nou decret de convocatòria d'eleccions que, segons l'Estatut, es farien entre 40 i 60 dies després.