La CUP mou fitxa i proposa Raül Romeva -que va ser cap de llista de JxSí al 27-S- com a candidat alteratiu a Artur Mas per presidir la Generalitat. El responsable de comunicació del grup parlamentari de la CUP, Albert Botran, ha confirmat aquesta aposta en una entrevista a Rac 1, on ha explicat que han fet arribar la seva proposta a JxSí i que han escollit Romeva perquè "no té lligam amb els Governs anteriors ni amb les polítiques d'austeritat que han restat suports al procés". "Seguint la idea que és un moment extraordinari, és una persona nova, i no està lligat a un partit corcat per la corrupció", ha afegit.

Botran, a més, aposta per seguir negociant i esperar que les converses facin que JxSí accepti Romeva com a candidat alternatiu que podria ser votat per la CUP per ser el proper president de la Generalitat. Tot i això, "si Romeva diu que no, ens seurem a parlar, buscarem un acord i intentarem arribar a un acord perquè a tots ens interessa un Govern que tiri endavant el procés independentista".

"Que la gent no es posi nerviosa. Alguna gent ens demana que anem ràpid per fer Mas president quan el que volem és parlar de qui és la millor persona per tirar endavant el procés", ha retret Botran també, que ja ha avançat que és "poc probable" que aquesta setmana la seva proposta es materialitzi perquè la CUP té "processos interns que passen per la militància".