El president del grup parlamentari del PPC, Xavier Garcia Albiol, s'ha estrenat amb contundència al Parlament i abans de la votació de la resolució independentista ha assegurat que "ni Mas, ni Junqueras ni l'esquerra radical aconseguiran separar Catalunya d'Espanya". "Per moltes propostes il€legals i il€legítimes que s'aprovin", ha puntualitzat Albiol. "Senyor Mas, ni vostè ni ningú ens expulsarà d'Espanya", s'ha concentrat més tard el president del grup parlamentari del PPC, que ha recordat que aquest dilluns es commemora el 26è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín. "Avui, Mas i els independentistes en volen construir un a Catalunya", ha disparat Albiol, que ha acabat la seva intervenció amb un "Visca Catalunya i Viva España".

"La proposta de Junts pel Sí i la CUP significa portar tots els catalans cap a un camí d'incertesa", ha continuat Albiol. "En un món globalitzat ja ningú ens pregunta d'on venim sinó cap on anem", ha afegit el líder parlamentari del PPC, que ha insistit que el procés de ruptura només és una cortina de fum "per la salvació personal de Mas i col€lectiva de CDC". "De veritat creuen que la majoria de catalans aposten pel camí de la ruptura? Que avalen una proposta que planteja la desconnexió de l'estat espanyol i de la UE? De veritat que pensen això?", s'ha preguntat en veu alta Albiol, que també ha deixat frases com "el procés no és gens pacífic" i "la independència no és la solució, sinó el problema".

El president del grup parlamentari del PPC ha volgut negar també el caràcter de xoc de trens del conflicte entre Catalunya i Espanya -"Quan et tires a la via no és un xoc de trens, és un suïcidi"- i ha recordat que és fill de pare andalús i mare catalana. "El meu pare em va ensenyar a estimar la senyera, mentre que la meva mare la bandera espanyola", ha afirmat Albiol. "Ho puc dir més alt però no més clar. I mirant-li als ulls, senyor Mas, vull assegurar-li que ni vostè ni ningú ens podrà expulsar d'Espanya", ha sentenciat Albiol.