El «Full de ruta» del Govern central contra la declaració

10.11.2015 | 06:30
Consell de MinistresEs reunirą de carącter extraordinari quan el Consell d“Estat redacti l“informe. Autoritzarą el recurs al TC.
Consell de MinistresEs reunirą de carącter extraordinari quan el Consell d“Estat redacti l“informe. Autoritzarą el recurs al TC.

Amb l'aprovació de la resolució independentista pel ple del Parlament catalą es posa en marxa el «full de ruta» del Govern per impugnar-la. Aquests són els passos que farą el Govern central:

-La comissió permanent del Consell d'Estat es reunirą previsiblement a primera hora d'avui amb carącter d'urgčncia per emetre l'informe preceptiu, perņ no vinculant, sobre la proposta del recurs que li lliurarą l'Executiu contra la resolució independentista.
-Quan rebi l'informe del Consell d'Estat, se celebrarą un Consell de Ministres extraordinari per autoritzar el recurs d'inconstitucionalitat, que serą presentat davant el TC. El Govern demanarą al Constitucional la suspensió cautelar de la iniciativa aprovada en aplicació de l'article 161.2 de la Carta Magna, que estableix la suspensió automątica durant un termini de cinc mesos d'una norma autonņmica quan la impugni l'Executiu central.
-Una vegada signat pel president del Govern, Mariano Rajoy, un representant de l'Advocacia de l'Estat presentarą el recurs a la seu del tribunal de garanties, encara que no es descarta que ho faci directament un membre de l'Executiu.
-L'śltim pas es podria donar demą amb la reunió extraordinąria del Ple del Tribunal Constitucional, que admetrą a trąmit el recurs de l'Executiu i deixarą en suspens la iniciativa independentista.
-El tribunal donarą trasllat a la presidenta Forcadell, de la suspensió durant cinc mesos de la resolució independentista. Esgotat aquest termini, l'alt tribunal haurą d'aixecar l'esmentada suspensió o confirmar-la. En el segon cas quedarą anul·lada la declaració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaēos recomanats: Premis cinema